TiAda DuKa Yang AbaDi di Dunia~

Monday, March 28, 2011 3:21 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments



Tiada duka yang abadi didunia

Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang

Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rebulan dan matahari

Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti
Takdir hidup ‘kan dijalani


Andai bisa ku mengulang

Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Reactions: 

^-^

Friday, March 11, 2011 4:03 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments

walau seremuk mana hati dilukai, bentuklah ia kembali dan serahkan pada ilahi~
walau semendung mana perjalanan kehidupan ini dilalui,, akan kte temui pelangi y indah anugerah ilahi di hujung perjalanan ini~

Reactions: 

touching with them~

1:26 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 2 comments



Location : BengKeL uniT Ladang (mixed wit ASD4Bm)
Wanted : Hamizah Mohd Kasim
Reason :
1. sanggup tman aku nek moto tap p anta kunci kat rum8 tsayang y ttngal kunci (time 2 sume org ngah sibok wat keje msg2 n tak nk tlg lgsg..huhuh)
2. bg pnjam bku, pensel, pmbaris n pmdam spy dpt siapkan report (wak2 2 sume org tgah sibok dgr pnerangan en y aja ento ri2)
3. tlg angkt tong Jacto kat atas bahu aku n isi air jacto 2 sama2 (padahal tak berat pown)..


Location : block E (waktu tutorial akaun)
wanted : Nurul Shuhadah mohd nafi
reason :
1. risau kat aku y ttba ja mata ni kuarkan air dia (padahal time 2 dak2 kelz dah masuk lam kelz, tgal kami b2 wat sesi jejak kasih kat blakang blok E)
2. pinjamkan bahu time teresak2 (waktu 2 sume org dalam keadaan epy)
3. pinjamkan telinga dia dgr aku mbebel + kene marah with nasihat pcuma (2 la, sape suh tinggalkan nurul!)


Location : Dahlia
wanted : Umi rahmatus solehah n Afiqah Alias
reason :
1. sggp masuk perbarisan ngan aku ( walaupun kawan2 sendiri mgejek n tak nk masuk)
2. tungu aku g ladang sama2 ( even 15 mint tlambt, sggp 2ngu kat lobi 2,,,)
3. kredit 2 umi coz jd kaunselor y tak btaraf (thankz beb)


Location : Dahlia 2033
wanted : Nurul Hidayah che Ali
reason :
1. g ladang, kelaz, bli makanan sume sama2 (padahal time 2 btol2 rasa tak da tman)


Location : Gombak
wanted : mak Uda n Pak Uda..
reason :
1. kasi pnjam moto pusing kampong n perumahan kat cn (kawan2 aku ramai tak yakin aku leh bw kcuali umi y bg pluang untk blaja ri2)...
2. solat bjemaah + bc yasin n tahlil n muhasabah ( kami 3 branak ni wat bersama2)


Location : Gombak
wanted : kak Syida
reason :
1. jd kaunselor tak btaraf ( kakak da gne no celcom!)



SUBHANAALLAH...
AKU MENCINTAINYA~

Reactions: