Falling & Up ^^

Tuesday, September 16, 2014 10:36 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments
Lirik Lagu Jatuh Bangun - InTeam

Verse 1:
Duhai Tuhanku
Jatuh bangun ku menghamba Mu
Kadang cinta kadang ku melupa
Tegaku menyiksa hidup sendiri

Duhai Tuhanku
Untuk yang kesekian kali
Ku bersujud meminta kembali
Hati yang dipijar indah cinta Mu

Verse 2:
Tuhan.. aku tanpa Mu
Hidupku menderita
Sunyi hati kelam jiwa
Bagai terpenjara

Tuhan.. biarkan kini
Aku dalam rahmat Mu
Meski jatuh dan terbangun
Ku tetap bertahan

[Ulang Verse 2]

Ku tetap bertahan

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/12/lirik-lagu-jatuh-bangun-inteam.html#ixzz3JG3dAs7i

Reactions: 

Hoping for New Chapter :)

Wednesday, April 16, 2014 10:12 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments
Cafe BK while waiting other class ..
Me : mak cik, pak cik korang cepat2 kahwin tau tau..
Him : amboi ko..
Me : kahwin awal..syaitan menangis anak muda kahwin awal tau..
Her : eh, awak tu bila lagi?

"Da sampai masa, ko perlu buka hati tu  ~ "housemate

Senyum..
U know I'm trying so hard to let go all the feeling I have..
I'm keep asking my self why org dpan mata ko boleh lupa tp org y beribu batu jauh, u still can't?

Bukan tak usaha...every prayer, every time I'm wake up at the midnight, .. mohon Allah ttp hati ni da buka kpd sepatutnya..mohon Allah jaga cinta fitrah ni moga jgn Lebih dr cinta hakiki.. :')

Its not easy to forget the person y jatuh bangun sama2, y always makes u smile in pain, the person that you have imagine to life with for the rest of ur life, the person that u mention his name every prayer, the person that u imagine who will becoming ur imam, ayah unt ur anak2, ur bff, ur soulmate y ingin bersama kejar Jannah DIA.. and the first person that ur accept his purposes..

The person that u imagine will come on ur convocation day and meet ur family is now "hilang"..... its too hard..
Kafarah dosa mungkin :')

Allah berfirman dengan kasih syg.. begitu juga ujianNya.. mencari kekuatan dlm tiap ujian itu perlu..begitu juga memberi masa unt diri agar terus tersenyum melayari kehidupan..
Bagi sedikit lagi masa ye?
Hidup kita unt DIA, bkan dia.. ^^
~mohon duaa terus kuat 

#photoghrapher
AminAly
-kakNurulWedding:)


Reactions: 

| CINTA ALAT & CINTA MATLAMAT | FULL | Ustazah Fatimah Syarha

Friday, December 6, 2013 5:46 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments

Reactions: 

Menang atau Syahid?

Wednesday, October 23, 2013 6:16 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments


"Makan nasi dengan kicap je ziqah?" hati bermonolog...
Alhamdulillah ada juga rezeki Allah bg, telur ayam goreng plus kicap sebagai lauk utama malam ni... :)
Bersyukur! 
Detik hati...

Setiap suapan membuat air mata bergenang...
Apa khabar saudaraku di bumi Palestin?
Bahagiakah saudaraku di bumi Gaza?
Sudah makan kah saudaraku di bumi syria?
hatiku masih bermonolog....

Allah.. Allah... Allah...
apa sajian mereka pada hari ini?
adakah masih berlaukan peluru sebagai menu utama?
adakah masih hidangan darah sebagai penghilang kehausan?

Lemah..
Jawapan di depan mata...
mampukah aku jika di tempat mereka?
Allah..
perjuangan mereka kerana Mu!
Menang atau Syahid!
Adakah aku akan di beri peluang?
Allah .......................  :'(



Reactions: 

Tulang belakang :)

Saturday, September 28, 2013 4:42 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 1 comments

Alhamdulillah..selesai sudah satu event.. walau ni bukan kali pertama aku incharge sesebuah event, tp pgalaman ini salah satu pengalaman bermakna yang ingin aku kutip…  tersenyum bila sahabat bertanya apa jawatan aku.. just boleh cakap, macam biasa, jadi SU, tp ni plus sikit, jadi AJK tugas2 khas skali.. tercuit hati bila my sahabat  cakap, nurul dari dlu smpai sekarang tak da jawatan lain ke, asyik tu je,,hehe..Aku tak tau knape aku selalu ‘bernasib baik’ menerima jawatan ni.. mungkin ni kelebihan Allah bg.. kelebihan buat paper work yang berjeler2 dan menjadi tulang belakang untuk kawan-kawan insyaAllah...hehe. This is 3rd paper work y lulus kat pilahinadae ni selain Broga dan MAHA. Seronok..serius seronok bila dapat incharge sesebuah event lbih2 lagi bila ramai org involves.. Alhamdulillah pengalaman waktu zaman sekolah and DIP buat aku rasa semakin matang untuk menangani masalah dalam sesebuah program, kene marah, kene maki, kepenatan, tu semua normalkan? As long as ada sahabat2 yang terus bagi semangat, insyaAllah aku teruskan pjuangan ni..ceh...hehe.. Moga bnyk lagi pengalaman aku kutip unt masa akan datang.. by the way, terima kasih pada semua yang terlibat secara langsung atau tidak..good job awak semuaaaaa J


p/s~ Terima kasih pada anak pak cik salam yang tolong designkan button and buat tentative sampai lewat malam walau anta bukan dari kelas ana.hehe...jasa anta, ana kenang ;) 


Reactions: 

Ketika pena berbicara :')

Sunday, August 11, 2013 4:07 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments
Tuhan...
Ketika aku lemah,
Ajarkan aku erti kekuatan...
Agar aku tahu, ujianMu,
Muhasabah buat diriku..

Tuhan,
Ketika aku tersungkur,
Ajarkan aku erti kesyukuran,
Agar aku tahu, KasihMu,
Masih ada buatku..

Tuhan,
Ketika kesabaranku
semakin menghilang,
Ajarkan aku erti Tawadu`,
Agar aku tahu,
indahnya harga sebuah ketakwaan,
di sisiMu..

Tuhan,
Ketika aku rasa keseorangan,
Hadirkanlah aku sebuah senyuman,
agar aku tahu,
Betapa kau selalu di sisiMu... 

Ya Rabb,
Ketika air mata ini mengalir tanpa henti,
pohonku, hilngkanlah tiap titisan dosa,
Agar menjadi kafarah dosa,
y mengalir dalam diriku..
yang membentuk dan mencorak warna kehitaman,
Sehingga aku sedari bahawa,
ujianMu, adalah tarbiah buat diriku :')

~4syawal..
6.57 p.m

Reactions: 

Satu Rindu :)

Wednesday, May 29, 2013 9:36 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم


~'iqa, nabi kirim salam.. dia tanya bila iqa nak pergi sana'
abg ngah..~
sayu sangat hati bila angah ckp cm2!
rasa nk menitis air mata bila bila angah cerita lalu depan makan Rasulullah...
Terasa tersangat rindu pada baginda...
Tersangat RINDU! :'(



Reactions: