Final Exam is just around the corner :)

Monday, December 31, 2012 6:49 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 2 comments

GOOD LUCK TEMAN2 :)
CHAIYOK!
MOGA ALLAH KURNIA YANG TERBAIK!
KURANGKAN TIDUR HAZIQAH!



Reactions: 

1st video~ :)

Tuesday, December 25, 2012 6:09 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 2 comments
Assalammualaikum~
zaoshang hao~
heeee
Alhamdulillah siap juga kami pnya video mandarin...
da upload kat fb...
t tgk la kat cn ea ~



https://www.facebook.com/photo.php?v=532759073409207&set=vb.100000253565289&type=2&theater

nk tgk kene bka fb lu la ye..hihih
pngalaman ptama kali bt video ni, ingat mmg susah...
tp Alhamdulillah Allah pmudahkan...
ditemani oleh 3 anak2 dara ni ~(ok...dorg tak bngun lagi) heee, bnda yang kita rasa susah tu jadi senang bila bkerjasama :)
then di bntu amar muhsin (mrangkap membe aku dari skol rendah), 4 hari jugalah kami sme btapa kat PTAR liblry uitm 2 sampai malam..
sampai dak2 ni kata 2 rumah ke dua kami..
video ni tak da kene mgena ngan sape2.. serius, tmasuk diri aku..(iyelah, ble korg tgk ada sumbdy) dalam video ni kan..
ni hasil tangan pertama kami bsama2...

part y pling aku suka dalam video ni, pe ag, ofkos la time cte full house 2 (hahah..tak da kene mgene ngan lakonan pown)..
n lagu tong hua ataupun dalam bahasa melayunya Cinta Arjuna..(y ada every scene 2)...
lagu 2 mgingatkan aku pada IVM n especially Umi Rahmatus Solehah... sbb dia y bg lagu 2 time praktical kat IVM..
dan juga pada sumbdy y kebetulan kami pernah dengar lagu ni pada masa yang sama even praktical tmpat len2...heheh
dia da lupa kot...


Amira, lia, n nora~
tamen shi wo de hen pengyou... :)
xiexie sbb sabar layan kerenah saya....
lai jiehun? heeee




Reactions: 

Hadiah convo~

Saturday, December 1, 2012 9:11 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 5 comments

Sumbdy :untglaa nurul... ramai org syg, dapat bnyk hadiah convo..
Aku    :Alhamdulillah.. bersyukur dengan nikmat Allah..


aku tersnyum dengan kata2 seorang sahabat.. kalau nk tau hadiah konvo paling berharga dalam hidup aku, bila aku dapat
menghadiahkan senyuman di bibir ibu dan keluarga ku, dan juga menghabiskan waktu y sekejap itu dengan org2 y aku sayang!
kalaulah waktu tu boleh berhenti saat tu.... :') (air mata bergenang)
berkongsi cerita dengan anis n syahira,
satu hari berjalan2 ngan adah, ada, n fiza di alor star...
berkumpul dngan dayah, ada, tat kat kdai ana muda..
jumpa fiza ghani n kakak kat stesen train arau,
ckap ngan umi dalam talefon,
jalan2 ngan kakak kat cmart,
nek moto ngan kak syida pagi konvo,
jumpa mija, kk, kat podium,
jumpa dak2 btch 72 kat podium...
dok dalam dewan ngan dorang,
berkongsi cerita dengan meraka,
bergambar dengan mereka,
dapat peluk mama yus,
jumpa family ada,
jumpa dngan mereka......

Allah....
sakit kalau nk di ingat blik...
kenangan tu manis, tp perpisahan itu sangat sakit....
tempat kenangan, tempat jatuh bngun, tempat tawa duka,
:'(

Ya Allah,
jadikan pertemuan kami, pertemuan yang kau redhoi,
dan perpisahan kami, perpisahan yang kau berkati :')

sebak~
cinta, kasih sayang, bersatu menjadi satu,,,,
moga cinta ini Allah bawa hingga ke syurga!


*Tahniah bt sahabat2 y da mnamatkan zaman Diploma :)

Reactions: 

Cerita baRu~

8:38 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan 0 comments

lama sangat tak update blog...
tau tau nak bermula dengan apa...
blaja dtmpat baru?
walaupun kene bermula balik, aku hargai mereka yang ada di sisi aku kini..
Mira, Lia, Mizan, sahabat y lama knal, tp kini terbek di sisi..
mgkin tak boleh mganti sahabat y laen, tp tetap bsyukur punyai mereka di sisi.
Terima kasih Allah :)


Kuala Pilah?
mmg tak sama dengan arau.. :')
aku rindu Arau...
terlalu rindu...
rindu nk g blik mama yus, nk dgr dia bcrita,
cerita persahabatan dan cinta...
nasihat dia amat berguna bt diri...
~ stop layan perasaan Haziqah! *mata basah..

kat cn aku kelas aku sama mcm group H...
bilangan y sikit... walaupn tak sama dengan rasa syg dalam group H,
tp aku bersyukur di temukan dengan mereka..
pian, zarith, ebby, rizal, adaw, wani, tirah, ayuni, tini, liza, faiz, ashraf, fahrul,
penyeri group kami...
kat sini kekerapan aku mengis tu kurang,, hee..mgkin sbb bz ngan life dgree n juga
di temani dngn rakan2 y bnyak bt diri tersenyum.. (walaupun hati penuh duga)
*ataupun mgkin sbb da besar.... dan blaja jadi matang, mcm mama yus ckp..

Zarith :Ziqa, time dgree ni br kita terasa sayang kat kawan2..kita tak pernah rasa mcamni waktu zaman diploma..nanti waktu berpisah, mst sedihkan.
Aku : (tersenyum).. owg da rasa bernilainya istilah persahabatn ni since diploma zarith..sekarang turn zarith unt lalui bnda y sama :')

----> perjalanan y sama walaupn sedikit berbeza... mgkin lebih mcabar, moga Allah kurnia kekuatan.. ~

Reactions: