derita?

Tuesday, July 19, 2011 7:38 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan

ada apa dengan derita?
bukankah kau bahagia di sana?
mengapa bilang derita?

ada apa dengan derita?
bukankah ini yang kau pinta?
mengapa kau bilang derita?

derita itu?
telah lama aku lalui~
telah jelak di hati...

aku jua penat~
penat dengan janji manis manusia y tidak berkesudahan~

aku penat~
penat mengejar kebahagiaan y aku tau di punyai oleh y lain~

aku jua sakit...
teramat sakit...
sakit kerana aku pernah menjadi insan y amat penting dalam hidupmu~
tp kini...
aku adalah insan y plg jauh dr hidupmu...

aku semakin sakit..
kerana prnah aku rasai kebahagian itu bersamamu~

manusia...
aku tlalu mnyayangimu...
dr ptama kali aku lihat dirimu..
dan menjadi salah satu temanmu..
dlm doaku,
ku sebut nama mu wahai manusia~
tidak pernah aku mlupakanmu...
walau sesaat...
walau hidupku di kelilingi dengan rasa kasih dr pelbagai insan..

hanya kenangan pngubat rinduku..
hanya kehangatan pelukanmu dahulu menjadi kekuatanku..
ketika benteng airmataku kian rapuh..
ketika sekeping hatiku kian pudar...

Allah?
terus hantarkan kekuatan itu padaku ya~ =')


Reactions: 

11 Response to "derita?"

  1. Fatimah Azahra Says:

    haa, tau sapa!
    H***F! hee!
    haziqah! jangan sedih. i ada ;)

  2. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    bkan hasif,,,
    tp SITI FATIMAH ADNAN..huhuh

  3. Fatimah Azahra Says:

    heleh. konon!
    jgn sedih haziqah! nnt abg sy*****L dtg balik! ;DD

  4. umirahmatussolehah Says:

    stiap mnusie kat dunie ni akn rase sume bnde yg orng lain rase,,,,,,so,,,,ni ujian tuk nurul,,,,be strong k,,,,,Allah akn sntiase ade kat sisi kte as long as,,kte ingt Dia.....Allah bg orng yg salah mule2,,maybe utk mnguji kkuatan nurul dalam mnyayangi ssorng,.....

  5. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    fatimah ~ tak pe la,,,Sya***** 2 org punye~
    tk nk pown,,,
    huhuuh,,,
    seruis~ bnda ni tak nk kene mgena ngan mana2 laki~hhuhu

    umi~ jgn tingglkan nrul,,,huhuhuh..
    janji!
    nrul slalu ingt 2~
    tp sumtimes hati still akan tringt gak kan~huhu

  6. Fatimah Azahra Says:

    haziqah, kenapa emotional sgt ni?
    setiap manusia tu ada makna yg tersendiri,
    dan setiap manusia tu umpama check point dlm perjalanan hidup kita,
    adah, mzan, ummi, or spa2 kwn2 nurul datang dlm hidup, dan akan bila2 hilang, tak kisah la kemana.
    or even degree nnt, masing2 dah ada hala tuju lain2,
    dan dlm ukhwah tu, doa ja pengikat.
    kena la dgn batang hidup aku sndri.
    doa ja pengikat, mengharap segalanya sentiasa baru supaya kita sentiasa jd manusia yg bersyukur.
    hesh. term paper dah ni.
    hoi! jgn sesedeh.
    im here, adah, mzan, dan semua, sahabat selamanya ;)

  7. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    =)

  8. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    tak sedey pown~

  9. Fatimah Azahra Says:

    kedit aku kong! belanja la topop!

  10. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    aku pown ngah kering~
    g la blanja dri ko sndiri~

  11. Fatimah Azahra Says:

    belagak bebenor!
    aku org miskin ;((
    huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Post a Comment