tentang SeseOrang~

Sunday, July 17, 2011 11:41 PM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan

walaweyy,,,da cti~
opsss.. tlupa nk bg salam...heee,,

Assalammualaikum,,,
bhabok da blog ni,,,lama da tak update,,,heee,,
Alhamdulillah,,
masih di beri kmpatan mnaip..

kat entry kali ni nk ckp pasal sorg sahabat ni,,
biasa la weh,,kat blog ni,,,asyk ckp pasal sahabat,
sahabat,n sahabat...
aku bersyukur kerana Allah memberi aku ramai sahabat y mnyayangi aku,,

sbnrnya aku nk ckp pasal dia ni,,,
dia ni tak lah famous sgt~ (jgn marah ea),
simple je~
pmbersih n pngemas nk mati~
slama ngan dia jrg la kami bgadoh~(Alhamdulillah)
gado? nk ckp pasal ni la,,,
al kisahnya bermula~

satu malam, aku g blik kakak aku,,,time 2 dia bgang ngan sum1,,yela,,kakak aku ni pown satu,,tak reti nk gad
o,,last2 org bt cm2 kat dia..aku pown gram gak la kat dia, asal tak ptahankan diri..pas2 dia mara aku~ waa,,org tngah angin la dikatakan...aku pown da la tak da mood, aku tros bla,,, kat blik aku cite la kat sahbt aku ni...smpai ktowg g kelas sama aku dok hingap pasal kakak aku ni...

2 hari blalu..aku pelik sahabat aku ni tak tego aku lgsg,,,mle2 aku bengang gak,,tak tau salah pe aku w
at, ttba dia tak bckp ngan aku.. last2 aku mngalah,,,

aku tego dia~
aku : Dayah tak nk ckp ngan nurul da ke? nrul bt pe?'
dayah : nurul da ok ke ngan kak ika?
aku : da la,,malam gado 2 gak ktowg ok,,la..gado ngan dia bkan lama pown..
dayah : bes2 kak ika kata nk bg laptop..napa dia tak bg mlm 2?
aku : dia bg kat rom8 dia la,,kat tmpat kte kan
bnyk kcurian..
dayah : laaa,,,ingt nrul tak bek lagi ngan kak ika.. 2 org tak tego coz slalu nrul gado ngan gang2 nrul, lama br nrul ok,,2 la nk biarkan nrul tnang dulu... 2 org tak tgo..
aku : tgamam!

time 2 aku nk mngis sbnrnya..dia btol2 mjagaku~
Ya Allah..tak sgka kau hantar seorg sahabat y mmahami aku,,tnpa aku sedar... rasa btuah tp dalam waktu y sama rasa bsalah sbb kadg2 tak mmhami dia...
selama aku brom8 ngan sahabat ni, bnyk y aku blaja.. kalu g kelas tak pakai handsock, dia ingtkan..lpas mgrb kalu ktowg solat sama2 mst slg mminta maaf..g kelas sama2..stdy sama2,,buka puasa or sahur sama2,,, tgk matlutfi pown sama2~hee......

Ya Allah...
moga kau menjaga sahabatku ini,,
moga kau menjaga hatinya,
keluarganya,
dan insan2 y di sayanginya~

moga kau kuatkan dia tiap kali dia bersedih,
moga kau perlihara dia dr fitnah dunia...
moga ukwah kami selamanya keranaMu~


ni la cik Nurul Hidayah Che ali ~

Reactions: 

2 Response to "tentang SeseOrang~"

  1. umirahmatussolehah Says:

    i love both of u......so much...

  2. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    love u too umi rahmatus solehah~

Post a Comment