Anak Sharom~

Friday, October 28, 2011 6:35 AM Posted by sRik@ndiKebijaksanaan


Td bila blek2 balik gmab lama2, terjumpa la gmba2 zaman skolah..
serius...windu!
lebih2 lagi kat bestfwenz aku ni..

bole tak nk story pasal dia?heee
kalu tak boleh pown, aku nk cite gak.. ^_^


Nurul Diyanah Sharom..
1st time knal dia time darjah 4,,kitorg knal time kat skolah agama,~sekolah rendah agama sungai chinchin..
time tu diyanah is soooo hotttt...famous r kat skolah..
time 2 dia rapat dengan Rahmayani..aku ske tgk dowg,,sbb dowg lawa...pandai...
aku plak..selekeh,,,tak mcam dorg..owg tak knal pown..aku minta diyanah jd kakak angkat aku..
time tu kan tgah famous pasal adik2 n kakak2 angkat ni...
tp dia jual mahal...
sian aku kan..


naek skolah menengah, jodoh kitaowg kuat..
kitaowg dapat sekelas..dari form 1 smpai form 5...
time form 5 dlu, kitaorg plan nk masuk u sama2,,masg2 nak masuk USIM..
tp last2 aku tak apply pown USIM..
tak pe lah, nk kejar redho ibu kan? huhuh..


ingat lagi kenakalan kitaorg kat skolah,,,
pontg perhimpunan, pontg kelas tak yah ckp laa...aku lagi terbaik,,smpai lawan ckp pengetua..
yelaa..sape suh paksa aku jadi pengawas skolah,, mmg tak laa..jd mawas bole la..
aku resgn jd librian pown sbb nk freedom,,suh aku pgang jawatan ag...


nana is feminin...
bkan aku ckp ea..ustazah Azlinda y ckp..
dressup dia cm pompn gle la..
aku plak, walupun tak macam jantan, tp mmg lagsg tak mcm pmpn ayu r..
aku ske tiru nana..ni aku ngaku, ye r..cntik..aku pown nk la gak..dia paki gelang, aku pown nk ikot..
ingt ag, aku beli gelang y warna wana hitam cm tali getah 2 bnyk2 sbb ingt lawa..ble tgk blik skrg, sumpah! huduh kowt!
dia bw botol air g skoolah, aku pown ikot,,dia paki kaen bju skolah licin, aku pown suh ibu aku bli jnis kain yang sama..
terukkan..


nana, nana, nana..
sampai adik bongsu aku pown aku suh ayah aku bg nama nana..
antara kenangan yang aku aku tak boleh lupa pasal nana, ble jd pengerusi kelab dekat skolah dulu, aku kene wat kertas kerja untuk lawatan..
pertama kali bt kan..
dekat 10 kali kene reject ngan PK koko..tp nana selalu ckp cmni, "tak pe ika!, cbe lagi"..insyaAllah pasni di luluskan..."..
nana lah org y sama2 teman aku turun nek 'makhamah' kat sekolah n Alhamdulillah tak lama lpas 2, ketas kerja aku di luluskan..
sehari b4 g lawatan, kitwg sgt2 excited wat preparation..nk duduk sama2 lah, nk paki bju tu lah...
n bila hari nak bertolak, kol 4 pg aku dpat msj nana, dia kata tak leh pergi..tp time 2 tak da kredit nk reply,,yelaaa..bdak skolahkan..mana ada bnyak duet..
tp aku ingt nana memain..n pagi dr nk bertolak tu smpai bas jalan,,nana tak juga mncul2..aku kol, tak angkt..
last2 aku off fon..n sepanjang perjalanan 2, aku tak berhenti menangis...kesian saibah n za8..jd tukang pujuk yang setia..


bpe hari lpas lawatan, aku tak bckap lgsg ngan nana..satu perangai y sama antara aku n nana y aku perasan, ble kitwg bengang ngan sumbdy, da terasa ati gle,
kitwg akan wat org 2 ag skit ati..hahah,,tak senonhkan..tp kitaowg ni snang di pujuk sbnrnye..try la kasi cokalt,hehehe
nana minta maaf kat aku, aku wat bodo ja, dia pujuk aku, aku jual mahal, n aku ingt, bila dia nk salam aku, aku tepis...
mcam bdak kcik kan,,tp bengang pnye pasal...
lama2, aku rimas, aku p la kuar kelas...n dia pown ikot...dia pegang tngan aku, minta maaf, n aku ngan mke menyampah, cm biasa tepis...
ttba dia menangis kat c2,,, dia tnya, besar sgt ke salah dia...huhuhuh..aku tak boleh tgk org y aku syg kuarkan air mata...then pas2, kitwg p la surau..
kat c2 la dia cite perkara y sbnar... lama kitwg bercerita smpai pontg kelas akaun.hee.cam tak biasa plak..
pas2, kitwg solat dhuha sama2..n pas solat tu, aku peluk nana, n aku ckp kat dia, aku syg dia...n insyaAllah dia bestfren aku dnia akhirat :')
bnyk sgt kenagan kitaorg bsama2..


Alhamdulillah..


hampir 12 tahun persahabatan antara kami terjalin,,,
cm nana ckp walupun kita selalu gado, tp sampi skrg kami still berhubg walaupun masg2 lain bidang..
msg2 akan saling kuat, mguatkan ble rasa down..
moga kasih sayang kekal keranaNya...


NURUL DIYANAH SHAROM, NURUL HAZIQAH HALID SAYANG KAMO KETAT2 TAHU? :p

Reactions: 

4 Response to "Anak Sharom~"

  1. j a n n a h Says:

    ehemmm, ni kena bagitau nana nihhh. patot cam kenal je tajuk tuh. huehuehue. :DD

  2. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    ops....
    anak en sharom lagi sorg,,,
    heee..
    nana tak tau blog org la...heee

  3. j a n n a h Says:

    org dah gtau la. nnt nana tengok nyee. hehe :)

  4. sRik@ndiKebijaksanaan Says:

    jannah....
    malu la~huhuh..
    blog pown bkanye best~huhuh

Post a Comment